Μακεδονομάχων 9, Κοζάνη. Τηλ 2461042111

Το Εικαστικό Παιχνίδι έρχεται στο Aventura!

Τα πινέλα, οι τέμπερες, οι κόλλες και τα «άχρηστα υλικά» περιμένουν τους μικρούς φίλους για να ταξιδέψουν μαζί στον φανταστικό κόσμο της τέχνης. Στο Aventura η δημιουργική έκφραση των παιδιών συνδυάζεται με την καλλιέργεια της γνώσης, των αισθήσεων και της αντίληψής τους.

“Ταξίδι στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης με όχημα τη φαντασία μας! Ελάτε να δημιουργήσουμε και να παίξουμε έχοντας για πυξίδα τα έργα μεγάλων καλλιτεχνών, να λερωθούμε και να πειραματιστούμε με χρώματα και πρωτότυπες τεχνοτροπίες. Εικαστικά εργαστήρια, κινητικά παιχνίδια, γλυπτική με πηλό και πολλές ακόμα εκπλήξεις περιμένουν τους «μικρούς καλλιτέχνες».

Θα εξερευνήσουμε τον κήπο των ιμπρεσιονιστών και τα λουλούδια της μοντέρνας άνοιξης, τους ουρανούς του Magritte με… «σουρεαλιστική διάθεση» και θα πάρουμε την βαλίτσα μας για να πάμε ταξίδι με τον ζωγράφο της χαράς και των ονείρων Αλέξη Ακριθάκη.

Γεωμετρικά σχήματα και χρώματα φτιάχνουν τα οχήματα που θα μας ταξιδέψουν. Ας χαθούμε στο σύμπαν του Miro, ‘οπου γραμμές και κολάζ μπλέκονται και πλέκουν τους πιο παράξενους μακρινούς πλανήτες.”

Τμήμα προπαιδείας (παιδιά 4-5 χρονών)

Τμήμα μικρών ζωγράφων (παιδιά Ά-΄Γ δημοτικού) Σημείωση.

Απαραίτητη προϋπόθεση άνετα ρούχα και πολύ διάθεση για εξερεύνηση και δημιουργία.
Σχεδιασμός και επιμέλεια εργαστηριών Έλενα Ζέρβα